TA NEA AΠΟ ΤΟ Ν.ΚΟΣΜΟ

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Posted by 

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΚΟΣΜΙΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ

 …ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΤΑΓΜΑ

Πιό κάτω δημοσιοποιούμε Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.. Ευγενικά οι άνθρωποι του μεγάλου συλλόγου πασχίζουν να περάσουν μερικά μηνύματα…για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του πάντα Αδιάφορου…κόσμου του Δουργουτίου!

Εμείς που βλέπουμε τα πράγματα με δημοσιογραφικό πάντα μάτι… έχουμε μελετήσει κάποια άλλα.

Επισημαίνουμε:

**Σε χιλιάδες ανέρχονται οι επιχειρήσεις που δρούν στο Νέο Κόσμο.Και σιτίζονται κυρίως από τους κατοίκους της περιοχής Ναί ή Ου; Μετέχουν σε μια γειτονιά και είναι σαν ξένοι… Κοιτάζουν πως θα τα αρπάξουν, χωρίς να μετέχουν στα προβλήματα της γειτονιάς; Δεν είναι παράδοξο; Δεν αγγίζει αυτό τα όρια της προστυχιάς-αναίδειας και πρόκλησης;

**ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

–Ο Νέος κόσμος λέγεται και ΓΛΥΚΟΥΠΟΛΗΣ, έχει ίσως τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία των Αθηνών, που μοιάζουν και καλά εξωτερικά, πιθανόν και σα γεύση…. Για να υπάρχουν τόσα..σημαίνει πως  ταϊζονται από τους ντόπιους…

Σκέφτηκαν όμως ποτέ αυτές οι γλυκανάλατες- επιχείρησεις να στείλουν έστω και μια ..ευχή στους πελάτες τους; ΟΥΤΕ μιά φορά!..Γιατί;

Άυτό θα το εξατάσουμε μια άλλη φορά ..για να καταλάβαιτε ..που δίνετε τον παρά σας ..Προς το παρόν σαν βάζουμε εδώ.. την ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν.ΚΟΣΜΟΥ…Και θα τα πούμε μια άλλη φορά!

TΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ 16.12.2011

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

bytheopisti

Αγαπητοί γείτονες και φίλοι, συνήθως μιλάμε πάντα γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν και πολύ καλά κάνουμε. Είναι όμως πολύ σημαντικό και μας αφορά άμεσα να κάνουμε που και που έναν μικρό απολογισμό και συνήθως αυτό γίνεται προς το τέλος κάθε περιόδου. Δεν θα σας κουράσω με αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του Δήμου, που τις πιο […]

Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

-ΜΟΥΔΙΑΣΑΝ ΟΛΑ!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΣΕΠΗΣ

Δραματική η κατάσταση στην αγορά του Νέου Κόσμου, που άλλωστε έσφιζε από δραστηριότητα. Σήμερα μαραζώνει και το ένα κατάστημα κλείνει πίσω από το άλλο.

Η περιοχή έχει μια χαρακτηριστική ταυτότητα στα τελευταία 40 χρόνια:Είναι αυτοκινητιστική πιάτσα της Αθήνας , ό,τι έχει σχέση με το αυτοκίνητο (κυρίως ανταλλακτικά, συνεργεία , φαναρτζίδικα και μοτό) το βρίσκει κανείς στην περιοχή αυτή. Εκατοντάδες οι επιχειρήσεις που σήμερα μαραζώνονται κλείνουν ακόμη και στην κεντρικές αρτηρίες, Καλλιρρόης και Φραντζή..Στους παράπλευρους εσωτερικούς δρόμους, η είκονα είναι πιο ζωφερή. Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά.

ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Συντάκτες της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΣΕΠΗΣ που ερευνούν την περίπτωση της κρίσης που μαστίζει την περιοχή έχουν συγκεντρώσει τα εξής στοιχεία που τα μεταδίδουμε εδώ περιπληπτικά:


1)Τα καταστήματα ανταλλακτικών
χτυπάνει μύγες. Υπάρχουν επιχειρήσεις που άλλοτε ευδοκιμούσαν, που δεν σταυρώνουν ούτε 10 ευρώ τη μέρα. Τρεις επιχειρηματίες τουλάχιστον ισχυρίστηκαν, λες κι ήσαν συνενοημένοι… ότι είναι ψυχολογικά βαρεμένοι. «αντιμετωπίζω ψυχολογικά προβλήματα» Άλλοι λένε: . πως θα βάλλουν λουκέτο και δεν αντέχουν άλλο. ΄Ένα συνεργείο εξατμίσεων , που λέει ότι ήταν το πρώτο στο Ν.Κόσμο  απελπισμένα παρατηρεί:»Δεν αντέχω άλλο.. Είναι πρωτοφανές αυτό που αντιμετωπίζω στα 30 χρόνια της επιχείρησής μου..θα πάρω τα βουνά»

2) Τα οπτικά καταστήματα της περιοχής επίσης έχουν τεράστια προβλήματα. Η όραση ως γνωστόν, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και λογικά δεν θα έπερεπε να πληγεί από την κρίση. Κι όμως μαστίζονται και τα οπτικά.. που δεν σταυρώνουν ούτε μια συνταγή, όπως τα 2 καταστήματα Τζανετάκη, το ένα στη Ρασομούλη (φωτογραφία) κι το άλλη στη Βρεσθένης… Το ίδιο κι ο Βαρδαβάς(αλυσσίδα καταστημάτων ) κι ο παλαιότερος της περιοχής Παπακωνσταντίνου. Που βρίσκονται έναντι του ΙΚΑ. Την κατάσταση την περιγράφει με κυνισμό και καυστικό χιούμορ, ο οπτικός κ. Εκμεκτσόγλου, στην πλατεία Καλογήρων…

–Τι ρωτάτε πως πάμε; Δεν βλέπετε …καθόμαστε! Ξεκουραζόμαστε! Δόξα τω Θεώ όλα είναι μια χαρά ..κανείς πελάτης δεν μας ενοχλεί… ούτε κι εμείς ενοχλούμε κανένα..»

Μάλιστα επί τη ευκαιρία πρέπει να πούμε ότι για την επιδόρθωση της όρασής του ο κόσμος άλλαξε συνήθειες.. Αγοράζει ό,τι πιο φθηνό σε κρύσταλλα όρασης και σκελετά… Φυσικά η επόχη  που ο νεοέλλην είχε ξεσαλώσει με το να φοράει γυαλιά σινιέ, επώνυμα  (Dior,dolge cambana, Nina Richi..) έχει παρέλθει και προτιμάει εφάμιλα (άλλωστε σχεδόν όλα τα σινιέ και μη κατασκευάζονται στην Κίνα) αλλά φθηνότερα..και πάρα πολλοί προτιμούν να επιδιορθώνουν τα παλαιά τους γυαλιά!

3) Τα κρεοπωλεία-που υπαρχουν πολλά και καλά, επίσης χτυπιούνται αλύπητα, αν κι έχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τιμές.. που φαίνεται ότι ο κατ΄εξοχήν κρεοφάγος νεότερος ΄Ελλην  νηστεύει  και επιστρέφει μεγαλοπρεπώς στην αθάνατη φασουλάδα και μάλιστα με τη σέσουλα κι όχι  εν συσκευασία.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

4) ΄Ένα άλλο χακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής είναι ότι  διαθέτει ίσως τα περισσότερα φαγάδικα (σουβλατζίδικα, εστιατόρια, στέκια μετά μουσικής, κουτούκια κ.λπ.) από κάθε άλλη περιοχή της Αθήνας. Η καθήζηση κι εδώ είναι εμφανής. Αυτά που φαίνεται να κινούνται κάπως  είναι τα σουβλατζήδικα  τα οποία όμως έχουν τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ τους .

Δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένα από τα καταστήματα αυτά που να μην έχει το φυλλάδιό του και να μην βομβαρδίζει την περιοχή με αυτό.

Καθημερινά η περιοχή βομβαρζίζεται από δεκάδες έντυπα και μάλιστα στον διεξαγόμενο πόλεμο διαφημιστικών εντύπων υπάρχουν και εισβολείς από άλλες περιοχές γειτονικές (Ν. Σμύρνη, Ταύρο..Πετράλωνα)

Ως προς τα σουβλατζήδικα επισημάναμε πως μεγάλος αριθμός από αυτά διευθύνονται από Αλβανούς κυρίως .

 

ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΉΡΙΑ…ΕΥΤΥΧΟΥΝ!

Η κρίση εδώ περιορίζεται κατά μέσον όρο στο 30% μείον. Αλλά πάντως εμφανίζουν μόνιμη κυνητικότητα. Κι εδώ ρίχνουν τις τιμές τους. Αλλά κάποια παλιότερη κομμώτρια παρατήρησε:

–Εγώ σέβομαι την τέχνη μου και δεν την ξεφτιλίζω  με 5 ευρώ το κούρεμα , πού κάνουν κάποιοι άλλοι. Παρατήρηση της έρευνας: Η κυρία αυτή δεν σταυρώνει πελάτη. Κρατάει όμως ψηλά την τέχνη της!

Περίεργο αλλά αληθινό… Τα μαγαζιά VODAFON, COSMOTE, WIND είναι τα μόνα που σφίζουν από πελατεία… Το θέμα ανήκει στη σφαίρα της κλινικής κοινωνιολογίας και δεν μπορούμε να το δούμε μόνον από την οικονομική του πλευρά.. Απλά το επισημαίνουμε..

 

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

-ΜΟΥΔΙΑΣΑΝ ΟΛΑ!-ΠΛΗΡΗΣ Η

ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΣΕΠΗΣ

Δραματική η κατάσταση στην αγορά του Νέου Κόσμου, που άλλωστε έσφιζε από δραστηριότητα. Σήμερα μαραζώνει και το ένα κατάστημα κλείνει πίσω από το άλλο.

Η περιοχή έχει μια χαρακτηριστική ταυτότητα στα τελευταία 40 χρόνια:Είναι αυτοκινητιστική πιάτσα της Αθήνας , ό,τι έχει σχέση με το αυτοκίνητο (κυρίως ανταλλακτικά, συνεργεία , φαναρτζίδικα και μοτό) το βρίσκει κανείς στην περιοχή αυτή. Εκατοντάδες οι επιχειρήσεις που σήμερα μαραζώνουν, κλείνουν ακόμη και στην κεντρικές αρτηρίες, Καλλιρρόης και Φραντζή..Στους παράπλευρους εσωτερικούς δρόμους, η είκονα είναι πιο ζωφερή. Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά.

Εδώ έχουμε δύο κλασσικές περιπτώσεις ..Η άνω φωτο αφορά ένα μαγαζάκι με κρητικά προϊόντα . Θαυμαστή περίπτωση, αλλά ποιος πατάει; Χώρια που τα Κρητσικάκια…ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ- κάνουν και τον εξυπνάκια .. βλακωδώς! Έχουν σπουδαία προϊόντα…αλλά το παίζουν εξυπνάκηδες… και ψάχνονται γιατί ο τζίρος δεν τσουλάει.. Ε, τι να πούμε εμείς…; Να τους διδάξουμε την άλφα-βήτα!;.. Χριστέ και κύριε!..Αν και θα το θέλαμε ευχαρίστως, αλλά πως; όταν οι συντεκνοι δεν καταλαβαίνουν;.. Στην κάτω φωτό το καλαμπούρι που λέγεται VODAFON -επί της Ηλίου.. εμφανίζει συνωστισμό πελατών… αλαφροϊσκιωτων , που χωρίς τηλεφωνική διασωλήνωση δεν τη βγάζουν… Η πλάκα δε με αυτό το φραντσάίζινγκ μαγαζάκι της VODAFON στό νέο Κόσμο είναι .. ότι το αφεντικό της .. είναι Φαντομάς. ΄Εχει βάλει στη θέση του έναν αχυράνθρωπο (Παναγιωτόπουλος λέγεται ο μπαγασάκος) ο οποίος σταθερά παραμιλάει περί της απουσίας του αφεντικού του. Πώς λέγεται το φρανσαάϊσινγκ αφεντικό του ; Στελάκος Γιώργος,μας είπαν! Σκέτος Φάντομας…ΡΕ σοβαρευθείτε ! Θα τα ξαναπούμε! μαζί σας ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ! που δουλεύετε τον κόσμακι …να υπογράφει συμβόλαια! ΟΥΣΤ !Οι πράκτορες των τηλεφωνικών ιδιωτικών πραματευτάδων.. σήμερα δίδουν τον ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ..αγώνα επιβίωσης.. Στην Ελλάδα, είμαστε πρώτοι ΣΕ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ.. στηνκινητο-τηλεφωνική σε όλο τον Κόσμο!Αυτό το καλαμπούρι με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρίες… θα το λιανίσουμε..Τυχαία λέτε είναι όλα αυτά;

 

ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ -ΑΝΩ-ΦΩΤΟ-

ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΝΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ!

ΕΔΩ -συγκεκριμένα-ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ..στο Ν.Κόσμο.. δεν σταυρώνουν ούτε μια συνταγή τη μέρα.. ΤΑ ..αφεντικά είναι μονίμως νευροσπαστικά !Και σκέπτονται σοβαρώς να κλείσουν ταμαγαζιά τους, όπως μας πληροφορούν . Κρίμα..

Ναι πάνε για ..κλείσιμο!..

 

Συντάκτες της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΣΕΠΗΣ που ερευνούν την περίπτωση της κρίσης που μαστίζει την περιοχή έχουν συγκεντρώσει τα εξής στοιχεία που τα μεταδίδουμε εδώ περιπληπτικά:

Για συνέχεια:Πάτε στην κορυφή της σελίδας και κάντε ΚΛΙΚ  στο ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ  2η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη έχει θέμα. Ο Δήμος Αθηναίων και το έμψυχο δυναμικό του προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης: του καλλιτεχνικού δυναμικού της Αθήνας, το οποίο προσφέρει τη συμμετοχή του, καθώς και όλων των φορέων του Δήμου Αθηναίων που ενώνουν τις […]

Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

 

32η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ –ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ –ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

Η 32η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας θα έγινε  την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

στην αίθουσα συνεδριάσεων, στην οδό Υμηττού 251 & Βίνκελμαν στις με τα εξής θέματα : 1. Τροποποίηση      άδειας       προέγκρισης      ίδρυσης        καταστήματος. 2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. 3.     Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με συγκεκριμένες  προτάσεις  […]

Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s